انواع اقامت در ترکیه و نکات حقوقی آن

تاریخ مقاله: 1393/10/3

انواع اقامت در ترکیه و نکات حقوقی آن

اقامت در کشور ترکیه امروزه سوالات مکرری را در ذهن علاقه مندان به خود جلب کرده که در توضیحات زیر به آن می‌پردازیم.اخذ اقامت در ترکيه، و به عبارتی ساده تر: برخوردار بودن از امتيازی بنام "اقامت"، برای آندسته از خريداران املاک در ترکيه هنگامی در کانون توجه قرار گرفت که "قانون جديد املاک ترکيه" در ماه "مه" سال ۲۰۱۲ ميلادی توسط ارگانهای تصميم گيرندهٔ کشور ترکيه به تصويب رسيد. قوانين املاک (سرمايه گذاری) کشور ترکيه تا قبل از تاريخ ياد شده حق بر خوردار بودن از اخذ و يا دريافت "اقامت" را (از جمله ارائه دهندگان گذرنامهٔ ايرانی، جهت ثبت ملک خريداری شده) منوط بر ثبت شرکت ميدانست. در نتيجه کليهٔ امتيازات محسوب شدهٔ در قانون نيز، به "شخصيت حقوقی" شکل گرفته تعلق می گرفت. پس از ماه "مه" سال ۲۰۱۲ ميلادی و برداشتن محدوديت های قانونی، حق اقامت برای آندسته از ايرانيانی که پس از خريد ملک و يا انجام سرمايه گذاری علاقه مند به "اخذ اقامت" بودند را مرتفع نمود.

پس از تصويب قانون جديد املاک کشور ترکيه، ايرانيان علاقه مند به امر خريد ملک در ترکيه و سرمايه گذاری در اموال غير منقول توانستند، بدون نياز به ثبت شرکت، سند رسمی مالکيت ملک خويش را بنام خود دريافت کرده و از مشوق های ديگری از جمله "اقامت" نيز بهره مند گردند

به طور کلی در بیشتر کشورهای جهان اشخاصی که برای اقامت اقدام می کنند تا 5 سال اقامت موقت دریافت می کنند و پس از سپری نمودن 3 تا 5 سال می توانند درخواست اقامت دائم کشور مورد نظر را بکنند با توجه به اینکه قوانین کشور ترکیه از قوانین فرانسه اقتباس شده است اشتراک هایی در خصوص این قوانین وجود دارد و در مورد قوانین اقامتی نیز همین حد 3 الی 5 سال وجود دارد البته در صورتیکه شما  آذری زبان باشید می توانید از امتیازات ویژه ای که می تواند شامل تسریع در امور اقامت دائم نیز باشد برخوردار گردید.